21 april, 2024

Dirty Rats (Dynamit i Röven)
Kristinehamn – Värmland 1977-1978

Medlemmar:
Ulf Hedlund: Bas
Anders Bohlin: Trummor
Thomas Aronsson: Gitarr

Låtar: : Roxy is gone, Dirty rats, I´dont care, My stephfather was a Jew

Ladda MP3:a:
Dirty rats + en till

RIP Nr 8
Dynamit I röven bildades I somras nån gång av en viss Tomas och Uffe. Tomas hade spelat gitarr i ca ett år, medans Uffe just hade börjat köpa sina prylar. De behövde en trummis, så de ringde till Anders som tackade ja och började på en gång släpa sina trummor till Tomas. Bandet spelade i deras källare som inte var gjuten utan hade ett sandgolv. Tomas och Uffe hade redan gjort en låt – Dirty Rats som Anders tyckte var kanon. I dagarna tre gjorde sedan bandet massor av låtar och spelade in dem på band som sedan skickades till RIP.
Nu bestämde dom sig för att ha en konsert i Tomas fina källare som faktiskt var rätt stor. Men för säkerhets skull tränade bandet i en vecka innan konserten. Så kom fredagen då den skulle äga rum. Ett problem var att Tomas supit sig full, det ledde till att konserten blev helt misslyckad. Källaren var fylld av de punks som fanns i stan. Dynamit kunde inte hålla på speciellt länge, men av ett annat skäl Tomas förstärkare började brinna p.g.a. det fuktiga golvet i källaren. Efter det var de tvungna att avbryta konserten.
Efter den händelsen slutade de att spela. Uffe och Anders gick med i några andra punkband som Bastards, Gettots barn och Dirty Rats. Men nu har Dynamit i Röven börjat spela ihop igen. En kompare har slutit sig till bandet som lär vara bra på att göra låtar. 20 stycken har bandet nu som är tillräckligt spelbara, men tyvärr ingen replokal för tillfället. Men det problemet är de inte ensamma om.
medlemmarna i Dynamit i Röven är:
Uffe Hö – bas, Anders Säpo – trummor, Tomas Asshole – gitarr, Albino – kompgitarr. Sången turas dom om med.
Bandet vi fått till RIP är faktiskt inte så dumt, men kvalitén är urusel. Men för att ha lirat i tre dagar så är det bra. Låtarna har inte nåt fantastiskt ös utan är ibland lite slöare som ”I don´t wanna” men den är lite för enformig, speciellt i texten.
Men ni alla andra band. Se detta som ett gott exempel och skicka in ett band så vi kan höra och sedan skriva om er. Skicka gärna bild också. Hör av er.
RIP Nr 8