25 maj, 2024

The Directors / Day & Night
Stockholm 1979-1980 ca (Bosse och Slumrockarna) 1981 (The Directors)

Medlemmar:
Bosse ”Slumrockare” Danielsson: Sång och munspel
Micke Elingfors: Gitarr
Johan ”Boxarn” Thulin: Bas
Matte Lindengren: Trummor

Historik:
Stockholmsbandet The Directors var en naturlig fortsättning på Bosse och Slumrockarna. Ett band där låtskrivaren och tillika munspelaren Bosse (med efternamnet Danielsson och artistnamnet Slumrockare), samt gitarristen Micke Elingfors, spelat innan.
The Directors, som till en början hette Day and Night, kompletterades av basisten Johan (Tapeface – Boxarn) Thulin, från upplösta Stoodes, och trummisen Matte Lindengren med ett förflutet i Tom Trick.
Debutspelningen hade man på legendariska Musikverket tillsammans med Richard Speck and the 7:th case och Billy Maddens band – 2760.
Madden hade släppt samlingsplattan Let It Out med bland andra The Moderns, Chatterbox och Stoodes på sitt skivbolag Adventure och ville att Day and Night skulle spela in ”Violation”, en rockreaggelåt från Slumrockartiden, till uppföljaren Let It Out 2.
Nu blev det emellertid ”Real love” och Johan Thulin-kompositionen ”Whiskey, whiskey” som till slut hamnade på skivan under det nya gruppnamnet – The Directors.
Det bör nämnas att låtarna på Let It Out 2 inte ger en rättvis bild av hur bandet lät.
Musikaliskt lutade gruppen mer åt rythm and blues (än mot punk), vilket förstärktes av Bosses munspelande, något som finns att höra på en väl bevarad live-inspelning från Musikverket. Emellertid blev historien om Day and Night / The Directors kort. Lagom till att Let It Out 2 fanns på skivdiskarna, splittrades Directors av interna motsättningar.
Matte hade tidigare introducerats för Neon Leon och hamnade i hans kompband. Johan bildade tillsammans med forne Stoodeskollegan 2M garagerockbandet Psykedelic Mongo. Bosse och Micke fortsatte med sitt musikaliska samarbete i ännu en konstellation.

Låtar: 
Violation, Whiskey, whiskey, Real love.

Diskografi:
LP Samling: Let It Out 2: Real love – Whiskey, whiskey (Adventure Records ADV LP 101 -81)

Övriga inspelningar:
Live: Musikverket -81

BOSSE OCH SLUMROCKARNA hör absolut hemma i det här gänget. Götgats-powerpop på svenska. Dom inledde en serie konserter med nya, stockholmska pop- och rockband på diskoteket Shaft i somras. Och bättre inledning kunde serien inte fått! B och hans Slumrockare är rena hippi-punksen. Bosse och Slumrockarna skriver högst personliga låtar som framförs på svenska. (Stig Nordlund – Popen idag 78-79)