25 maj, 2024

Seg Deg
Jönköping – Småland 1979-1981

Medlemmar:
Mikael Sjökvist: Sång
David Schongrin: Gitarr & sång
Mats ”Lutten” Larsson: Trummor
Björn ”Nalle” Radhammar: Bas

Historik:
Första punkbandet i Jkpg sägs det. Spelade mest covers i början. ”Mongoloid”, ”Love Story”, ”Brev Från Kolonin”… Micke slutade tidigt och leadsången togs över av gitarristen David. Gjorde sin premiärspelning på ett föräldramöte i högstadieskolan, annars spelade man mest på fritidsgårdar. Gjorde en studioinspelning för radion som pga SR:s policy tyvärr kommer att ruttna i arkivet. Medlemmarna fortsatte sedan med 77 Baklänges / Svart Humor / Warzava / Arne Hund

Låtar: SNF (för Sveriges folk), Panik, DNA, Dag eller Natt

Ladda MP3:a – DNA
Ogräs Nr 2 – 1980
Konsert på Dalviks fritidsgård juni 1980: På fredagen hade jag ganska stora förväntningar för det var nämligen då Seg Deg skulle spela på Dalviks fritidsgård. Stans blöjraggartillhåll nr 1. Att det inte blev bråk berodde väl på att det fanns fler punkare än raggare den här kvällen. Seg Deg börjar med DNA – en av deras bästa låtar – och det blir genast fart på dom ca 60 pers som var där (sorgligt att det inte kom fler). Nalle (basisten) var den som öste mest på scenen så att hans glasögon flög iväg… På ”Teenager in love” stannade David upp och publiken sjöng själva refrängen. Extranummer blev på publikens begäran ”Ronka”. Efter det kom en kille från fritidsgården och bröt det hela. Andra covers som dom spelade var ”My generation” och ”I dont care”. Deras bästa egna låtar var DNA och Panik.
ur Ogräs Nr 2 – 1980