Warszawa

war1 war2
Warszawa
Stockholm 1978-1979 (Foto: Arne Wickman)

Medlemmar:
Jocke Hjort: Gitarr
Olle Bäcklund: Bas
Jeppe Sporre: Trummor
Toni Fritzdorf: Sång
Peter Lindblom: Sång nr 2

Historik:
Bandet började i slutet av 1978 att spela tillsammans och enligt Jeppe så var deras sångare Toni Fritzdorf Sveriges första punkare och dessutom en galen typ. Bandets stora genombrott var när popskribenten Erik Hörnfeldt sågade bandet längs fotknölarna i en recension i Expressen där han skrev ”Warszawa spelade sist och bjöd på innantilläsning av Sweet Jane. Bandet består av fyra goddagspiltar från något av stadens överklasskvarter och det är ingen idé att varna er för dem, de har säkert bytt namn redan i morgon.”. Gruppen lät sig inte nedslås av recensionen utan fortsatte under samma namn att spela ute.Enligt Olle Bäcklund kom slutet när Tonie hoppade av bandet och Peter Lindblom, som var en gammal klasskamrat till Olle, tog över sången. Även om Peter var en bättre sångare så föll det hela samman, slitningarna i Warszawa var ganska påtagliga och enligt Olle var det  mycket tjafs på repen. Jeppe hade träffat Andy och börjat spela med Nymphomaniacs, vid sidan om Warszawa, och till slut lämnade han bandet. Sommaren -79 var historien till ända.

Låtar: 
Mats Hult, Bögen, Penetration, Åldersgräns, Underground, Factory, Stockholm, Kungen e inge farlig

Diskografi: –

Övriga inspelningar: 
Demo:
Radio:
Live: 4;an 79-01-25, Gärdesskolans aula 79-02-15, 4an 79-03-16 , Mörby Talangjakt 79-04-19
Ladda ned live på 4:an.

Kommentera