23 juni, 2024

Under Hjulet
Jönköping – Småland 1982-1983

Medlemmar:
Tinna Gustafsson:
Lasse Ehn: Trummor
Mats ”Lutten” Larsson: Trummor
Nikolai ”Nicko” Petef:
Anna-Carin L:
Anette G:

Historik:
När Under Hjulet bildades var det meningen att det skulle bli en renodlad tjejgrupp, men dom hittade ingen tjejtrummis, tyvärr, så Lasse från 77 Baklänges fick den uppgiften, men efter några månader tröttnade han på deras deppiga musik, som är svår att beskriva och måste höras. Nu sitter Lutten bakom trummorna och det verkar gå bra. ur Tortyr nr 4
Delar av Under Hjulet fortsatte som Dr Kühler & HawaLoyt

 

Under Hjulet spelade i Röda Rummet som var Sjöbo-jubiléets punk-scen. Det var spännande musik, nervig men ibland åxå väldigt vacker. Tyvärr hotade bandet med att det var deras sista spelning, vilket vore himla trist.
ur Mutolac nr 3