18 juli, 2024

 
Kalle Bollträ

Blekinge – Karlshamn 1977-1982

Medlemmar:
Lars-Erik Andersson: Gitarr, sång
Jonas Ryberg: Bas, sång
Magnus ”Mulle” Linderson: Trummor

Historik:
Kalle Bollträ var tre grabbar från Karlshamn som bestämde sig för att leka musik i Rockslagets anda. Punkens utbrott kring 1977 var en stark anledning till att detta band startades, men det var även Cream, Rolling Stones och ett gäng blues- och hårdrocksgubbars förtjänst. De tre var Lars-Erik Andersson (gitarr och sång), Jonas Ryberg (bas och sång) och Magnus ”Mulle” Linderson (trummor).

Kalle Bollträ skrev en del av materialet av egen kraft, som till exempel ”Discoråtta” där de drev hårt med alla John Travoltafans, och ”Reggae neger” som handlade om att det inte var okey att röka holk. Båda låtarna kom senare med på Rockslagets trippel-LP.

Lånade låtar fanns dock också på repertoaren. De skojade till exempel med dansbanden i punkrockversionen av ”Någon att hålla i hand”, med den blivande prästen Ulf Sjögren vid mikrofonen. De gjorde även en punkig version av ”Små grodorna” under namnet ”Little frogs”.

Kalle Bollträ var ett band med mycket humor och kärlek till bra musik. De hade väldigt roligt och det hade oftast även publiken.
Ur boken Ny Våg

Diskografi:
LP: Samling: Rockslaget: Discoråtta – Reggae neger (
SOS RSL-1 -81)