21 april, 2024

 

  
Garage
Gävleborg – Ockelbo 1977-1978

Medlemmar:
Björn Larsson: sång
Ola Lindström: Gitarr
Mikael Hansson: Bas
Per Nordin: Trummor

Historik:
Att punken föddes i Ockelbo är väl att revidera musikhistorien alldeles för mycket. Men precis som i många andra småstäder fanns det tonåringar som tände på musiken och startade band. Högstadiegrabbarna Mikael Hansson, Per Nordin och Ola Lindström blev så inspirerade av den nya musiken att per omgående startade bandet ”Punk Junk” som spelade punkcovers och Kal P Dallåtar. Trion kompletterades av en sångare som får förbli namnlös då han på bandets första och enda spelning, i Perslundaskolans aula, glömde bort texten så att bandet tvingades bryta konserten.

Men istället för att gräma sig så bad man Björn Larsson bli bandets sångare. I samma veva passade man på att byta namn till Garage. Med Björn i bandet fick man upp farten och tog även tillfället i akt att spela in några demos. Men säg den lycka som varar för evigt. Björns ville upptäcka världen och lämnade Ockelbo för nya spännande äventyr i Stockholm. Dessutom hade Per Nordins farsa tröttnat på att köra Per fram och tillbaka mellan Lingbo, där de bodde, och replokalen i Ockelbo. Så nu stod man utan sångare och trumslagare och den enda trummis Mikael och Ola kände var Lars Lang. Och med Lars på trumpallen var det åter dags för namnbyte. Men det är som man säger en annan historia.