17 juli, 2024


Adrian Cuba
Kristinehamn – Värmland 1982

Medlemmar:
Krister Nilsson: Gitarr, sång
Gunnar Larsson: Bas
Stefan ”Pyri” Tyresten: Trummor

Låtar: Kamp i Kramp, Bara en dröm??, Vita riddarna rider igen

Diskografi:

Samling Kassett: Picassos Barn 1: (Symbol Production 001 -82) Låtar: Kamp i Kramp, Bara en dröm??, Vita riddarna rider igen

Ladda MP3:a:
Kamp i KrampBara en drömVita riddare (Alla spår från Picassos Barn Vol1)


SEG å Adrian Cuba fick publiken att jubla.

Som ni märker fortsätter Kramp att kolla konserter med stort intresse. Vi kollar bara konserter här i omnejden, eftersom det är intressantast.

Och den tredje april var det dags (igen!). Vår kära musikförening här i Kristinehamn jobbar sakta men säkert med sina arrangemang. Den senaste lyssningsvärda konserten var i oktober –81!?! (se kramp nr3). Nog om detta över till konserten.
Som vid alla andra stora tillställningar så var det försenat. Men när alla hunnit installera sig så att säga, så satte det hela igång så småningom.

Först onstage var Karlstadsbandet Zenit Nadir (fd Ågrens). Zenit hade oturen att få spela inför en ganska seg (haha) publik. Men Zenit Nadir får godkänt. Sen var det Segs tur att spela. SEG är Kristinehamns pärla, en helt underbar grupp. De som säger att H Venant i Underjordiska Lyxorkestern sjunger originellt, har inte hört Janne P i SEG. En helt fantastisk sångare son väl kan mäta sig med herr Venant. SEG är nu verkligen värda spelningar utanför denna stad. Låtar som kan nämnas ur deras underbara repertoar är bl.a. SEG, Stackars gosse och Oh yeah.

Adrian Cuba är ett band som nu repat och repat, men inte fått spela ute så mycket. Men nu fick de chansen att visa vad de kunde. Det märktes att d legat i och tränat. Det var punkös blandat med lugna låtar, som kritik kan sägas att de spelade aningen för länge, efter halva deras repertoar var man helt slut. Min höjdpunkt nåddes när de spelade låten ”Kamp i Kramp”. (texten återfinns i Kramp nr 3)
Efter den låten svävade jag runt som i ett töcken. Jag fördes med av Adrians jävlaranamma och tillsammans skulle vi krossa svinen därute som motarbetar oss. Ljuvligt!!

Efter Adrian Cubas urladdning, så var det dags för Kristinehamns rockstjärnor och gruppen i fråga heter Kuddkrig. Efter att nu ha hört gruppen tre gånger så har jag ej ordförråd kvar att skriva vad vi tycker om denna grupp. Och när sångaren sa:
– Nu kommer ”I min egen lilla värld”, som finns på vår skiva. Så gick jag ut för att svalka min varma kropp och hämtade luft till mina svårt ansträngda luftrör. Efter Kuddkrig så kom den andra Karlstadsgruppen: Romance. Men SEGs och Adrians explosioner satt kvar i min kropp. Jag slog mig ner på en stol, Romance hördes dovt, så här på håll låter det inte så dumt. Men nästa gång de spelar ska jag verkligen lyssna….
Kramp nr4

adrian_picassos

1 thought on “Adrian Cuba

Comments are closed.