H.M.S. Svett

H.M.S. Svett
Grums – Värmland 1981-1983

Medlemmar:
Knut ”Sid” Andersen: Sång, utom när han var statlig egendom och måste ersättas.
Jimmy Åhrman: Gitarr
Peter Virsand: Trummor
Hasse Dahlgren:
Peter Rydergård:
Christer Bergh:

Historik:
H.M.S Svett bildades 1981 och en av de första spelningarna man hade var i Segmon samma dag som gruppens gitarrist Jimmy Åhrman slutade nian. I övrig spelade man mest på de olika fritidsgårdarna i trakterna kring Karlstad och Grums. I en intervju med lokaltidningen VF berättar bandet att man har en singel på gång. Dessvärre pressades ingen skiva utan det blev bara en demoinspelning av låtarna ”Papperssverige” och ”Mobbingbarn”. En inspelning där Per Dahlberg fick sköta gitarren eftersom Jimmy då bodde i familjehem och kom försent till Mick Rowes studio på klaravik. När väl Jimmy kom fram upp var hela inspelningen klar, rejält bittert konstaterar Jimmy, å andra sidan gjorde Dahlberg det tusen gånger bättre än jag.
Då man inte lyckades få till någon singel bytte man format och i mars -82 släppte man så kassetten ”Nordiska Grubblerier” i 300 ex men nu under namnet Grefve Von Horn – G.V.H. Året efter hade man dock nått vägs ände och la man ned verksamheten. Jimmy och Peter fortsatte musicera med hjälp av Per Dahlberg under namnet Schizofreni innan Peegs Svedenbring anslöt sig och namnet ändrades till Agrippa.

Diskografi:
Kassett: som G.V.H ”Nordiska grubblerier” 300 ex Här kan du ladda hem den.

Övriga inspelningar:
Demo:

Ladda hem mp3: Demo ”Papperssverige” ”Mobbingbarn” som zip – HÄR!

Klipp om H.M.S Svett: ”Punkband från Segmon med singel på gång”

 

Kommentera