11 april, 2024

77baklenges81
77 Baklänges

Jönköping – Småland 1981

Medlemmar:
Janne ”Finspång” Malmström: Gitarr & sång,
Lasse Ehn: Trummor
Mats ”Lutten” Larsson: Synth
Nikolai ”Nicko” Petef: Synth.

Låtar: ”Slå sönder klockan”, ”Reagera”, ”Idioterna”

77_baklenges
ur Tortyr nr 4

… Janne flyttade från Finspång till Jönköping förra året. Han träffade då Lasse och senare även Lutten. De bestämde sig för att bilda ett band (aug 81). Lutten hade under sommaren köpt en synth. Janne hade tidigare spelat gitarr i punkbandet Hospitalpatienten i Finspång så han tyckte att de också skulle köra råpunk men Luttens synth gjorde detta svårt. Men dom hade trots allt ett par-tre jävligt ösiga låtar. 77Baklänges fick sin första spelning på Acne-konserten den 19/9 och det gick förvånansvärt bra. Senare hoppade även Nicko (ex Blå Fobi m.m) med på synth, så nu hade alltså gruppen två synthar, någat som är rätt ovanligt. I alla fall i denna stan. Den 18/11-81 spelade de på en morgonsamling å i december spelade de med Tant Brun någon annanstans i Jkpg. Det lär ha varit en bra spelning, där Janne var klädd som Lucia. Efter den spelningen var det periodvis mycket gräl i bandet och i februari -82 splittades dom till mångas förtvivlan. Lasse spelade vidare i Under Hjulet. Lutten, Janne och Nicko träffades på nytt på en fest, och Nicko o Janne övertalade Lutten att bilda ett ös-punkband – Hospital Död
ur Tortyr nr 4

 

Ladda MP3:a – Idioterna