21 april, 2024


Djungelpatrullen
Södermanland – Katrineholm 1982-1985

Medlemmar: 
Mats ”Bräcke” Andersson: Sång, gitarr
Ulric Ericsson: Gitarr
Jörgen Andersson (numera Sundmark): Gitarr
Fredrik Kajermark: Trummor
Jimmy Olsson (numera Idström): Gitarr

Historik:
När Fuckföreningen slutligen hade avsomnat, tog Mats ”Bräcke” Andersson med sig Ulric Ericsson och slog sig ihop med Jörgen Andersson (numera Sundmark) och Fredrik Kajermark (fortfarande lika häpnadsväckande lång). Jimmy Olsson (numera Idström) gjorde också ett kort inhopp.

Resultatet blev Djungelpatrullen, ett band som spelade allt från gamla modslåtar till ren och skär brittisk punk. Det var mycket ljud för pengarna.

Paradlåten One Ugly Child var en av bara tre låtar som spelades in på Fostexen, och när bandet spelades upp tidigt 2020 fann de till sin oförställda fasa att början hade råkat spelas över. Men med dagens teknik är ingenting omöjligt: det som hörs på skivan är rekonstruerat genom att man tålmodigt klippt och klistrat med ljudet i Studio Runborg, och resultatet låter, om inte direkt bra, så i alla fall lika illa som det gjorde från början.
Från Femte Vinylen – Mats Andersson Communication

Diskografi:
CD: Samling: Femte vinylen: One Ugly Child – Gotta get the first plane home (Mats Andersson Communication DUD2101)