22 juni, 2024

IMG_1441b
The Wall

Köping – Västmanland 1979-1980

Medlemmar:
Åke Ramström: Gitarr
Lars ”Kumla” Kumlin: Sång
Razo: Gitarr
Leif ”Leffe” Lundgren: Trummor
Klas Eklund: Bas

Historik:
The Wall var ett av de tidiga banden i Köping, samtida med Disgust och Nasty Native. 1979 började de spela med Åke på gitarr, Kumla på sång, Klas Eklund bas och Leif Lundgren trummor. The Wall repade på Bååhtska villan, hemma hos Kicki Palmros, på IK och på Ullviskolan. På Ullviskolan hjälpte musikläraren Ingrid Eriksson till. Leif Lundgren berättar att spelningarna var trånga, svettiga och kaotiska med mycket trevlig stämning.

Leif ordnade också en källarlokal som inreddes vid glasmästeriet i korsningen Nygatan/Östra Långgatan, Flera år senare fann Leif att den fortfarande fanns kvar, där ”Squareheads” och andra band delade denna lokal. Hans gamla äggkartonger och trasmattor fanns då ännu kvar. The Wall gjorde 5-6 spelningar -79-80 runt KAK. Gruppen toppade som förband till Eldkvarn och gick därefter skilda vägar.

Låtar:

Inspelningar: Live: IK 29 februari -80. Ladda ner HÄR!