22 maj, 2024

waterheads1 waterheads2
Waterheads

Värmland – Karlstad 1980-1982

Medlemmar:
Joakim ”Eddie Empty” Byström: Sång
Fabian ”Fabbe” Hvengaard : Gitarr
Peter Aaros : Trummor
Lars Överström: Bas
Per Kristoffersson: Bas
Stefan Kristoffersson: Gitarr

Historik:
Waterheads var Karlstads första Oi-band och bildades någon gång under vintern 1980/1981. Sättningen var Lars Överström på bas, Peter Aaros trummor, Fabian Hvengård (stort fan av Cockney rejects) gitarr och Jocke Byström sång. Man blandade egna låtar med diverse covers. Första spelningen var på Karlstads musikkafé våren 1981 som förband åt Trick (från Eskilstuna) Senare var fick man också agera förband åt Pink Champagne på f.d Sundsta fritidsgård, där föreningen Musikkällaren hade sin bas. Bandet ändrade form hösten/vintern 81/82 och bestod då av Lars (sång, gitarr), Aaros (trummor), Per Kristoffersson (bas, sång, från Nihilistertna och En efter en/One by one) samt Stefan Kristoffersson (gitarr, från Nattarbete och En efter en/One by one. Sista spelningen gjorde man i Segmons folkets hus, 1982, tillsammans med bl.a Nattarbete, Asta Kask och HMS Svett.

Låtar: Destroy & terror, Ronnie Reagan, Levande begravd – Liket Lever, Rocking horse – Chelsea, Razors in the night – Blitz.

Inspelningar: Endast replokalsinspelningar har existerat.