27 maj, 2024


Fattijons
Uddevalla – Västra Götaland 1978-1983

Medlemmar:
Putte:Bas
Rolle:Trummor
Pedda:Gitarr
Heder:Sång
Hardcoreversionen
Putte:Bas
Blomman:Sång
Bonza:Gitarr
Rolle:Trummor

Historik:
Fattijons bildades 1978 i Peddas källare. Sättningen då var: Putte: Bas, Rolle: Trummor, Pedda: Gitarr, Heder: Sång Låtar var: Hata skolan (en big hit fortfarande bland dagens punkare) Discofreak Doctor Doctor(Ufo cover)

1980 tog Östlund från bandet Tillfällit över och man gjorde sin första spelning. Plats var Äsperödsskolans aula, skolledningen gillade inte att killarna var fulla på skoltid och snodde skolans micar och stativ. Bland låtarna märktes Thorleifs gråt inga tårar, hade dom hört den versionen hade dom garanterat gråtit, för den gick snabbt, jävligt snabbt.

Runt 1981 bildades hardcoreversionen av Fattijons och bandet följde med i den andra punkvågen och inspirerades av band som Dead Kennedys, Bad brains, GBH, Disharge, mm. sättning då var: Putte:Bas Blomman:Sång Bonza:Gitarr Rolle:Trummor

Man repade,söp, och ? i Bonzas garage, det lät bra och Fattijons hade många spelningar. Både i Uddevalla ,Trollhättan, Henån mm. Även en 8-låtars demo spelades in.  BP, Mus, Hyperaktiv, Alternativ, Jag vill bara va mig själv, Ronka.

1983 Gjorde Fattijons sin sista spelning och då fanns endast Putte kvar från originalsättningen. Man spelade tillsammans med Asta Kask, Anti Avans och ett par andra band. Bubben sjöng, Larre trummor, Putte bas och Sonny gitarr,

1999 återuppstod Fattijons inför ett kalas, Putte tackade nej, Rolle sa också nej men Blomman sa ja och eftersom han var en storväxt man då blev det så att bandet körde igång igen. Sedan dess har Fattijons kört på och gör några spelningar då och då man har också varit i studion 3 gånger. Sättningen idag är Putte bas Rolle trummor Markus sång Icke gitarr

Fattijons klottrade (det hette inte graffiti på den tiden)
Fattijons klottrade så mycket att hela regementsparken fick målas om. Det kostade försvaret ett x antal tusenlappar. Fattijons hade en PUNKmobile och det var Rolles ford,den hade ett stort anarki A på huven och en massa Fattijons klotter. Rolle ”snodde” första gaget 160 spänn och köpte korv med mos. Fattijons åkte 6 mil i taxi för att se Motorhead i scandinavium 1981.

En gång när en medlem i bandet hade fått tag på en tjej och hade tänkt sig lite sexuellt umgänge,fick en annan i bandet den briljanta iden att under pågående akt spruta in handbolls klister mellan skinkorna på den pökade bandmedlemmen.Vilket blev följande löprunda för den som hade gjort det.

Vid Henåns punkfestival 81 skulle Fattijons lira,men den spelningen var som alltid i kaos.Sångaren Blomman hade fått i sig mer än han tålde (sprit) han hade druckit en kvarting innan och sen glömmt att han skulle dela en med Lasse i Straw dogs.Vilket blev följden dyngrak.Han rammlade ner från scenen och Putte basist blev förbannad och kastade sin bas i marken vilket var ett genidrag då man inte har så stora inkomster när man är 16 år till att köpa en ny bas……Spelningen var över innan den ens hade börjat.

Spelningar:
Skoldans på äsperödsskolan 1979
Aulan 1980
Henån ”hällevi” 811219:
Munkedal med asta kask, Anti avans, mm 1983?
Hvitfelt 1999
Hvitfelt ”förband” till Punk city rockers
Jailhouse Göteborg 2002
Fetsival i Eskilstuna 2003
Taburaset i Växjö 2004