21 april, 2024

Mr Metrolog

Halland – Halmstad 1981-1982

Medlemmar:
Thomas (Mr X) Klint: Gitarr
Anders (Anse) Svensson: Sång
Mick (Mr Bean) Saurell: Trummor
Jonas (Joint) Langer: Gitarr
Magnus (Mange) Drugge: Bas


Historik:
Cronas garage och lägenhet var en lokal samlingsplats i Halmstad där folk träffades, umgicks och repade i olika bandkonstellationer en av de mer kända var Vicious Vision. En annan inte lika känd konstellation var Mr Metrolog som f.ö delade gitarristen Thomas ”Mr X” Klint med Vicious Vision.

Garaget blev också platsen för den enda existerande ljuddokumentation med bandet. Spelningen skulle egentligen hållits på runda puben – Östra stranden i Halmstad där Sex Pistols gjorde sin första Sverigespelning sommaren 1977. Men när man hade riggat upp sin utrustning avblåste pubens ägare spelningen på inrådan av polisen. Raskt beslutades att man istället skulle dra till Cronans garage för att tillsammans med Anarkids och Sabotage -81 genomföra den inställda spelningen. Både Mr Metrolpg och Anarkids hann spela innan polisen återigen dök upp och avbröt hela tillställningen. Som tur var hade man låtit bandspelaren stå på under kvällen och därmed dokumenterades både Mr Metrolog och Anarkids framföranden. Inspelningen såldes sedan för 20 kr till hugade intressenter. Förutom spelningen på Cronas garage gjorde Mr Metrolog spelningar på skolor och mindre klubbar under sin existens.

Det ryktas att Mr No från Vicious Vision ska ha spelat in bandet på en rullbandspelare i garaget men det matrialet är försvunnet för alltid. Eller…..