27 maj, 2024


Slum 69

Karlstad – Värmland 1980

Medlemmar:
Per ”Piron” Ejelind: Gitarr, sång
Patrik ”G.Sträng” Willard: Bas
Tord ”Testikel” Ternebrandt: Trummor

Historik:
När Patrik Willard startade sitt fanzine Riot 1978/79 fanns inte speciellt många lokala band att skriva om därför startade Patrik sitt eget punkband – Slum 69. Bandet bestod förutom av Patrik ”G-sträng” på bas, ”Piron” på gitarr och sång samt Johan Öfverberg på trummor. Slum 69 gjorde bara en spelning på Karlstads Musikkafé hösten 1979. Några av deras mer kända låtar var ”Snutar är nazister” och covern på Perverts ”Ronka”. Därefter ”försvann” Johan och ersattes av ”Tord Testikel”; en av stadens mer moderiktiga punkare.. Samtidigt plockade man in ytterligare en gitarrist vid namn ”Nordis” och enlig Patrik Willard har väl få behandlat en gitarr så ovarsamt som han! (kanske Åke Källback). Bandet bytte också namn till ”Koma Svensson

Låtar:
Förlorad generation, Adolf Hitler, Snutar är nazister.

Inspelningar:
Live: Karlstads Musikcafé januari 1980
Radio: Karlstads närradio programmet ”Torget” inspelning från Karlstads Musikcafé.

Ladda hem mp3: Karlstads Musikcafé januari 1980 som zip – HÄR!