27 maj, 2024

T-Röd
Värmland – Karlstad 1980

Medlemmar:
Per Dahlberg: Gitarr
Lars Dahlén: Sång
Peter Lööf???

Historik:
Ett av Karlstads många ”kuppband” och namnet var en ”blinkning åt” E Grön . Bestod av två före detta ”Nattarbetare – Per Dahlberg på gitarr och Lars Dahlén sång. När man skulle kuppa på den årliga Sandgrundsfestivalen hade man för avsikt att bränna den svenska flaggan. Men som de folkhemsrebeller man var ringde Dahlén först polisen för att fråga om de fick typ, bränna en svensk flagga på scen. Med andra ord ingen flaggbränning men däremot en hysterisk svensk version av Iggys ”Now I wanna be your dog”.

Patrik Willard: Om jag inte minns helt fel var det en spelning på Sandgrundsudden 1982 och deras planering att inta scenen var magnifik; De planerade att komma per båt och gå upp på scenen där det redan skulle stå en byrå. De skulle då gå bärsärk på denna byrå varpå ropa ut budskapet ”Krossa byråkratin”… Detta blev det tyvärr inte något med mer än en kul idé som aldrig förverkligades precis som så mycket annat