27 maj, 2024


Pretty Poison

Karlstad – Värmland 1979??

Medlemmar:
Peter ”Burken” Björklund: Trummor
Peter Bengtsson: Gitarr
China: Bas
Berndt Harnesk: Gitarr och sång

Historik:
Pretty Poison bestod av Peter ”Burken” Björklund på trummor, Peter Bengtsson på gitarr, China på bas och Berndt Harnesk på gitarr och sång. De skulle ha spelat på Karlstads första punkgala men var för nervösa för att våga ställa sig på scenen så de ”bangade”. Dock kom de till skott och spelade en gång på ”Holken” i Mariebergsskogen och enligt rykten skulle de ha varit riktigt bra; men som sagt det var bara ett rykte.. Peter Björklund fanns senare med i den första uppsättningen av Larm, han omkom 1988 då han bragdes om livet, en mycket ledsam historia.. Peter Björklund fanns också med i ”Visit Pop”.
Berndt Harnesk drog i slutet av 80-talet i gång ”Radio City” som var en av de första reklamradiokanalerna och spelade musik som var punkens antites.