21 maj, 2024

pg002 pg003 pg004 pg005 pg006 pussy_galore pussy1 pussy2 pussy3 pussy4
Pussy Galore

Halmstad – Halland 1982-1986

Medlemmar:
Lasse ”Pop” Svensson: Trummor
Anders ”Kalkan” Glambeck: Sång
Belo Olsson: Bas
Peter Rode: Gitarr
Fredrik ”Feje” Samuelsson: Gitarr

Historik:
Från att ha uteslutande spelat poppunk i P.O Pop gjorde bandet en totalomvändning och omfamnade sina musikaliska glam/glitterrötter. Det mesta kan skyllas på Hanoi Rocks som blev både imagemässig och musikalisk förebild. Så än en gång bytte killarna namn, nu till Pussy Galore. Belo Olsson som hängt med sedan tiden med Public Offence fick sparken, på ett, enligt Lasse Pop, väldigt dåligt och icke rakryggat sätt, till förmån för Lasses dryckespolare Nicklas Bruzell. Man levde snart upp till myten om sex, droger och rock´n´roll genom ett frekvent lirande och festande. 1985 släpptes 12″EP:n ”The trashbeat & blues”. Man plockade även in Feje, som bandet mött på en Hanoi Rocks konsert i Malmö på gitarr och blev därmed en kvintett. 1986 sprack Pussy Galore på grund av osämja och droger, den gamla vanliga storyn. ”Kalkan” flyttade till huvudstaden och tog med sig namnet. 1989 spelade ”Stockholmsversionen” av Pussy Galore in en 12″:EP. Originalsättningen återförenades dock 2009 och släppte en CD 2011 Mikael ”Divan” Davidsoon (Rooks, Bad Boys mfl) ersatte Feje på gitarr, ”The Dirty Down Addiction”. Plattan återfinns på Spotify. 2013 sprack bandet ännu en gång. Nicklas, Rode & Lasse startade upp ShowDown State, som existerade i ca. ett år innan Nicklas tragiskt förolyckades.

Låtar: Don´t mess up my my hair, Prostituted, Down in Patong, Saturday night
Här hittar du lite musik.

Diskografi:
EP12″ Saturday Nights On The Road To Ruin – Climb For The Highscore – C’Mon Kiss My Lips – Keep On Lovi’n You  (Higscore Records UNT 44 -86)
MP: All Night Long -Babylon – Baby Please Let Go – Dreamer – Share Your Lovin’ (Higscore Records HIGH 002 -89)
CD-Singel: The Redroom stories (Higscore Records 2010)
CD: The Dirty Down Addiction (Highscore Records 2011)

Övriga inspelningar: Demos