23 juni, 2024

Grislik / Terror
Lima – Dalarna 1978-1980

Medlemmar:
Rickard Björk: Bas
Martin ”H-son” Hansson: Trummor
Stefan Algotsson: Sång
Ulf Nygårds: Gitarr

Historik:
Redan 1977 hade Rickard Björk och Martin Hansson en punkduo hemma i Lima. Man kallade sig Handlebars, efter en låt med The Desperate Bicycles. Med tiden utökades sättningen och bandnamnen byttes i rask takt. Med Stefan Algotsson på sång och Ulf Nygårds på gitarr så blev man Förhud för att snart gå över till Magsår och sedan stanna vid Grislik.
Men kanske ansåg man att det inte var tillräckligt publikdragande så man avrundade alla namnbyten med att bli Terror. Man spelade ute vid några tillfällen bland annat i grannorten Malung på en gala under parollen Rock against Travolta. Bandets historia tog slut när Martin värvades till Långvård som strax bytte namn till Sune Studs och Grönlandsrockarna.

Låtar: Akta dej för snuten, ’SMU’ (svensk missionsungdom), Häll,  Einstein.