PLAST
Sveriges troligen första industrirockband, Plast, bildades 7 april 1979 av Magnus Gehlin - död 10 mars, 2005 - (synt & bandspelare = primitiv taktmaskin baserad på för hand ihopklippta ljudslingor) och Olle Borg (Hagström gitarr) - tidigare Bedbugs - som plockade upp sångaren Aldo Morot (Peter Gartz) i Gallerian. Sedan letade man efter en basist och frågade Josef Zetterman som jobbade på Mammut Zoo om han kände någon dålig människa som spelade bas, vilket han inte gjorde, men till slut erkände han att han själv ägde en bas. Efter en första spelning på Musikverket där Aldo läste ur en telefonkatalog pga att texten kommit bort stötte Plast-pojkarna på Sven på stan som var ute och letade efter delar till en el-fiol. Av någon anledning tyckte man att det behövdes en el-fiol för att komplettera uppsättningen och Sven Ohlman rekryterades in till bandet.

Bandet repade hemma i Magnus pojkrum på Tegnérgatan och använde sig initialt av små bandspelare och annan hemelektronik som förstärkare. I och med att trummis inte ingick så fungerade det att repa i lägenhetsmiljö, men istället för trummor användes taktslingor på rullbandspelare som klipptes ihop för att gå i takt. Så man fick klippa av millimeter för millimeter och tejpa ihop tills takten satt som den skulle. En rad livespelningar gjordes under 1979 på ställen som Musikverket, Oasen, ett lastbilsflak i Humlegården, med Ebba Grön, och på en rad andra platser där tillfälle gavs, inklusive Kungsholmens Gymnasium där man tog revansch på skollivet och demolerade det klassrum som upplåtits som loge. Sista spelningen genomfördes på Galleri Med Mera på Söder i Stockholm.

Plast

Stockholm 79-81

Medlemmar:
Magnus Gehlin: Synth och taktmaskin
Olle Borg: Gitarr
Peter "Aldo Morot" Gartz: Sång
Josef Zetterman: Bas
Sven Ohlman: Elfiol

Låtar: Välfärdsstaten, En eventuell morgondag, Fabrik, I köket desperat, Golvet är så kallt, Dagisbarn

Diskografi:
EP: En eventuell morgondag – Fabrik - I köket desperat - Dagisbarn. (Stranded Rekords REK 002 –80) EPn spelades in 22 september 1979 i Studio Alfa utanför Stockholm.

Övriga inspelningar:

Live: Musikverket maj -79, Adolf Fredriks Musikskola maj -79.
Video: Super-8 upptagning, med dubbat ljud, från antivalspelningen i Humlegården med Ebba Grön.

Hembränd cd:

Laddahem MP3:a:
I köket desperat - Fabrik - Musikverket 790530 - Diverse Plast

Klicka på länkarna nedan för att läsa reproducerade eller nya intervjuer.
RiP Nr 11 Funtime Nr 10
Utopia Nr 1 -80