BROADWAY BOYS


Det hela började i december -79.
Punkgruppen Pink Pyjamaz hade splittrats, men några av medlemmarna beslöt sig för att fortsätta. Gruppen saknade sångare och valet föll på mig.


Något gig fick vi aldrig ty PP sprack i två delar. I den ena, som senare skulle bli Bizex-B, Walter Wideo (numera Per Patriot), Mats Colling och Jacob. I den andra fanns jag, Fritte (numer gitarr i Mr Harris), Dieter (bas) och även här Jacob på trummor. Jag döpte min grupp till Trash. Vårt första och enda gig gjorde vi på Lilla Teatern, Gävle den 3/2 -80.

Den 14/3 -80 skulle Walter & Co spela förband åt PF Commando på Folkets Hus, Gävle. De saknade sångare och tog därför in mig. Walter och jag hittade på gruppnamnet Bizex-B.

Med denna sättning gjorde vi några gig. Försommaren -80 försvann Jacob och Colling tog över trummandet. Ny basist blev Åke Idol. I december spelade vi bl.a förband åt Lustans Lakejer på FH i Gävle.


Den 11/5 -81 spelade vi in kassetten "Äntligen Bizex-B", som snabbt sålde slut.

Sommaren -81 lämnade Colling Bizex-B, men beslöt sig ändå för att göra ett sista gig med oss. Det blev i Hofors i september, och vi var det enda bandet.
Samma månad erasttes Colling med Micke Masik från Potenz och samma månad spelade vi förband åt KSMB i Gävle och Skutskär.

Den 8 och 9/12 -81 spelade vi in vår debut LP "Vi lever" på en tid av 9 timmar. Den fick ett varmt mottagende av Bizex Army.

Sensommaren -82 lämnade Micke Maskisn Bizex-B och ersattes på hösten av Richard Norén som spelade ett gig med oss (Cfé Q, Gävle)

Så småningom kom Jacob tillbaka och den 373 -83 spelade vi in vår andra LP "En våldtäkt i vinyl" (inspelningstid 4 timmar). Samma månad kuppade jag, Åke Idol, Micke Masikn och Tony (trummor i SLAM) på en gala i Bomhus, Gävle. Jag hittade på att vi skulle kalla oss för Broadway Boys.

I april splittrades bizex-B, varefter jag och Åke beslöt oss för att göra allvar av Broadway Boys. Trummis blev Jacob och gitarrist Micke Maskin.

Samma månad spelade vi på en gala på Victoria, Gävle. I juni tog vi in en extragitarrist (Henrik från The Crap: numer Vem von Helst) och den 11/8 gjorde vi ett kaosgig i Boulognerskogen, Gävle.

Därefter lämnade Henrik och Jacob gruppen. Åke tog över gitarrspelandet, trummis blev Micke Maskin och ny basist blev Lumpan från Lennart Lever.

Vintern -83 lämnade Micke Maskin Braodway Boys. Våren -84 började Richard Norén spela trummor med oss, så nu är vi åter igång på allvar efter en längre vapenvila.

Tilläggas bör att Bizex-b gjorde 15 gig, att Broadway Boys är en renodlad punkgrupp precis som Bizex-B var det. Samt att Åke har spelat med Bizarre Sex och Pecka & The Peckers samt att jag fuskat runt i de tillfälliga konstruktionerna Breakout och 83 Attack

Singelinspelning planeras.
Let´s 77 with The Broadway Boys
X-Offender nr6 Text: Zluggo Pop.