Awsmak

Awsmak
Stockholm – Hanige, Brandbergen, Vendelsö, Västerhaninge 1982-1984

Medlemmar:
Roger Thor: Gitarr
Matte Pettersson: Gitarr
Risto Salo: Bas
Christer Jonsson: Trummor
Putte Björk. Sång

Historik:
Ultrahuset fostrade en hel generation punkband. Ett av banden som inledde sin karriär i Ultrahusets vardagsrum var Awsmak vars medlemmar var geografiskt utspridda från Haninge och Brandbergen via Vendelsö och Västerhaninge. Killarna gick alla i samma gymnasium, året under medlemmarna i Black Nails, ett band som Awsmak både såg upp till och var småskraja för. I övrig influerades man av SLF och The Clash men även svenska band som Ebba Grön, KSMB och Mesk tillhörde favoriterna. Bandet spelade mest runt i Stockholmstrakten bland annat på Kolingsborg med Hela Huset Skakar men gjorde även en avstickare till Åland där de fick avlösa ett proggband som spelat i tre timmar (minus extranummer). Medlemmar var Roger Thor/Matte Pettersson gitarrer, Risto Salo (bas), Putte Björk (sång) och Christer Jonsson (trummor) som f.ö vid ett tillfälle envisades med att ha solglasögon på scen att han helt enkelt inte kunde se och missade inslaget till första låten varpå alla resterande i bandet kom av sig helt och låten fick tas om. Det kan nämnas att samme Christer råkade trilla av scenen vid ett annat tillfälle efter att ha glidit allt längre o längre bak med trumpallen och tillslut tippade över kanten. Efter att ha gjort 3-4 gig i månaden under två års tid avslutade Awsmak där de börjat…på Ultrahuset. Awsmaks mest kända låt var ”Vi vill inte ha nåt polishus i Handen” vars refräng rippades rakt av från Attentats ”Operahuset”.

Låtar: Klassens ljus, Age of the bored, Wait and see, Vi vill inte ha nåt polishus i Handen

Kommentera