Piss

Piss-4 Piss-5 Piss-6 Piss-7 Piss-8 Piss-9 Piss-10 Piss-11 Piss-12 Piss-13 Piss-14 Piss-15 Piss-16  Piss-3 Piss-1 Piss-2 Piss-plansch
Piss

Halmstad – Halland 1978

Medlemmar:
Thomas Hafström: Gitarr
Mats Wirak: Bas
Michael Hallén:
Bo Ek:
Dag Waltersson:

Historik:
1977 gjorde de engelska punkikonerna Sex Pistols en svensk sommarturné. Först att få ta del av det anarkistiska budskapet var Halmstad. En konsekvens av besöket var att bandet Piss bildades. Rättare sagt konstellationen Piss sattes samma för att framföra väl valda punkcovers. Det blev två gig, ett på Charlie No i Tylösand dit man lockat dit raggare så bandet fick poliseskort både dit och hem. Platsen för den andra spelningen var Cream Cheese på Östra Stranden en vecka efter att Sex Pistols spelat där. Kompisarna Thomas Hafström och Mats Wirack som spelat i band redan innan punken, men som svepts med av den brittiska och amerikanska punkvågen, gick vidare med bandet Sydkraft efter att Piss gjort sitt.

Kommentera