Nu har det gått två år sedan dessa killar bildade cultpunkbandet 6-10 Redlös. Det hela började med att de fick lust att börja lira sedan de varit på en spelning i Jönköping på musikföreningen ACNE där ett rockband som kallade sig Blå Fobi spelade. Då sa dom: ”Vi tyckte att det verkade så jävla skönt när vi såg hur dåliga dom var, då tyckte vi att man behöver inga större krav, Blå Fobi var ju så äckligt dåliga”.

Så där var då anledninge att 6-10 Redlös bildades. Roblem uppstod förstås när det gällde pengar till deras prylar som de skulle ha, men det löste sig så småningom genom de första billiga instrument de lyckades få tag i.
Nu har de lirat ett bra tag och de hade redan fått ihop ett 20-tal låtar, haft spelningar med bra publik. Det gick något år innan de blev ett av Sveriges mer kända punkband, och det mest kända i Jönköping. De medverkade på den första samlingskassetten från Studio Otukt tape&records i Vallentuna och därefter på samlingskassetten KloakSkrål för inte så länge sedan. Och alldeles nyligen så medverkade de på ytterligare en samlingskassett, från skivbolaget-S och den finns ute i handeln för ett billigt pris.
De medverkar även på PACK:s samlingskassett ”Varning för Punk Vol2!

I vinter kommer deras första singel som blir en av flera i raden planerade skivor. Hösten 83 spelade de i bland annat: Hultsfred, Ryd, Västervik, Nässjö, Karlskrona och förstås Jönköping med omnejd. Under vinter 84 är det konserter mest i sydliga Sverige och i Jönköping. Deras musik påminner starkt om svenska band som Ebba Grön och KSMB och det erkänner de gärna också. Influenser finns också, mycket är i 77 punkens rötter och i bland annat Sex Pistols och Buzzcocks..
Här följer nu en kort intervju, gjord i höstas, som är besvarad av alla medlemmarna
.

Hur kom det sig att det blev just namnet 6-10 Redlös?
- Jöjje: Vi var alla fulla den dagen då Sixten (Pungen) hade namnsdag, namnet uttalas Sixten Redlös men stavas 6-10 Redlös.
Hur är punklivet i Jönköping just nu?
- Det är gott om ”Ballabodenpunkare” dvs nitpunx, T-shirtpunx och modepunx.
Nämn några band
- Sex Machine, Laughing, TSB, Hospital Död, Gravida anker, Maxell UD, Kattlik mfl..
Svensk punk ni gillar?
- Vi gillar framför allt Strindbergs, Imperiet, 22 för många, Mystikens Vacuum, Lädernunnan, Asta Kask, Svea Svin och Europe..
Någon åsikt om den brittiska punkscenen?
- Jämfört med 77 är den pure crap
Det här med Oi och skinheads då?
- Skinsen flintar är ju söta och det här med Oi var ju trevligt så länge det varade.
Nämn några av era låtar.
- Olik, Kamelont, Jag vill inte bli stor, Snutpenis åt alla, Säg nåt du mfl..
Hur ser Sverige ut om 20 år?
- Ja, intressant...
Och ni själva?
- Hedda vill inte bli stor, Skorpa blir möglig Pungen har solglasögon, hatt, nitbälte och cigarr. Jöjje är en pure Svensson med Volvo, villa o husvagn + kungen o Silvia på väggen hemma...
Vad vill ni själva kalla er typ av band?
- Cultpunkband.
Någon speciell person ni skulle få nöjet att släppa en fiiis på? NÅÅÅÅ?
- Sid Vicious skulle vara upphetsande.
Slutligen något för framtiden?
- Att vår skiva säljer bra...
101 Nr 1 1984.